Bli bra på betting

Att betta på nätet är mycket populärt och det är många som tycker om att göra detta. Samtidigt är utbudet mycket stort och det finns mycket man kan välja mellan när man vill betta på nätet. Först och främst är det mycket enklare att logga in online än att ta sig till närmsta spelbutiken för att betta på en match. Det är helt enkelt bekvämt samtidigt som det erbjuder mycket större frihet. Du kan betta precis när du vill, dygnet runt.

fotboll betting

Om du är ny på betting finns det säkert en hel del som du undrar över. Här kommer en del tips och råd för dig som vill börja betta.

Först och främst ska du sätta undan en liten del av din privata ekonomi till detta, en del som du har råd att förlora. Det ska vara en summa som inte påverkar dig alltför mycket om du förlorar allt. Du bör nämligen alltid ha i åtanke att de pengarna du spelar för kan du förlora även om det handlar om säkra odds. Välj därefter ett spelbolag som är registrerat inom EU. Då kommer du inte behöva betala skatt på de vinster som du får via spelbolaget. Ta även en titt på vilka avgifter spelbolaget tar för insättningar och uttag. Ofta finns det många olika betalningsalternativ som man kan välja mellan.

Det finns många olika spelbolag och därför även många som är väletablerade. När du är ny på betting bör du välja ett av dessa så att du kan vara säker på att spelbolaget är seriöst. Därefter kan du byta när du börjat förstå lite mer om hur casino och betting online fungerar. Många spelbolag erbjuder bonusar när du gör en insättning. Du kan till exempel få 100 procent på det du sätter in, en viss summa extra pengar eller att de dubblar dina satsningar på ett visst antal matcher. För att få veta vad just ett spelbolag erbjuder dig så gäller det att du läser reglerna för bolaget.

Om du planerar att bli en seriös spelare som tar hem en del av din inkomst på betting gäller det även att du bokför dina spel. Detta är någonting som alla seriösa spelare gör och anledningen till att de gör det är för att de ska se hur det går för dem i spelet, vad som fungerar och vad som inte fungerar. På så sätt kan du helt enkelt lära dig av dina misstag.

Det är enklast om du börjar med en sport där du har stor kunskap, det är även viktigt att du läser in dig på historik för laget och för spelarna. På så sätt har du den största chansen att fatta kloka beslut angående hur du ska lägga dina pengar. Just den informationen kan man hämta in från olika spelbloggare som skriver dagliga rekar om många av dagens fotbollsmatcher.

Vill ni satsa riktigt seriöst på betting så skall man helst satsa mellan 1-5% av sin totala budget när man lägger ett spel. Dvs har man gått in med 1000 SEK bör man lägga som mest 50 SEK per spel tills man har kommit upp en bit och dem där 5 % istället motsvarar 100 SEK.

Utbudet är som sagt större än någonsin och det gäller att hitta just sitt eget favoritområde inom betting. Nedan följer några av de populära spelformer som man kan betta på.

Målspel: Här finns totala över/under i en match, i en av halvlekarna eller hur många mål hemmalaget respektive bortalaget står för. Just målspel är väldigt populärt och där spelar det ingen roll om vem som vinner matchen, har man spelat att Manchester United skall göra minst tre mål så vinner man ju om matchen slutar 4-3 till Chelsea. Båda lagen göra mål i matchen (BGM) är också ett hett alternativ. Man brukar få ett bra odds och har man bra kännedom om lagen och deras målskörd så brukar de flesta spelen här sitta som en smäck.